Siliconen profiel voor de food industry

Deze klant is totaalinstallateur voor elektrische en werktuigkundige installaties. Het bedrijf installeert onder meer kasten voor elektronica. In de foodindustrie worden deze waterdicht gemaakt met een siliconen kader. Dat is nodig omdat de hygiëne-eisen in deze branche heel hoog zijn. Daarom worden de kasten afgespoten met een hoge drukreiniger met heet water.

De siliconen kaders zijn prijzig en ze zijn niet altijd beschikbaar op het moment dat ze nodig zijn. Deze kaders zijn op maat gemaakt. De siliconen band zelf heeft een complexe vorm. Deze klant vroeg Maarten Oostdam of hij een oplossing kon aandragen.

Maarten Oostdam scande het siliconenrubber in en bestelde een rol bij de producent. Daarnaast ontwikkelde hij een snij- en een lijmprofiel. En hij onderzocht welke lijm geschikt is om de siliconen delen aan elkaar te lijmen. De profielen kunnen nu zelf worden gemaakt. Deze klant beschikt nu over exact dezelfde profielen voor de helft van de prijs. Bovendien zijn deze op elk gewenst moment beschikbaar. Dat levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

3D scannen
3e generatie reverse engineering