Reverse engineering rupsschakels

In mei stond er een artikel over mijn dienst ‘Reverse engineering’ in het Metaal Magazine. Een mooi praktijkvoorbeeld waarbij Reverse Enigneering is toegepast op rupsschakels.

Lees hieronder het volledige artikel:
‘Onderdelen zijn soms niet meer leverbaar. Zoals deze schakel voor rupsbanden van een Engelse Comet-tank uit 1944, die Maarten Oostdam van Reverse engineering hier vasthoudt. BAIV (British American Infantry Vehicles) die de tank recent op de kop wist te tikken, vroeg Oostdam te onderzoeken of 242 versleten rupsschakels nieuw te maken zijn. Oostdam maakte een laserscan van het origineel, ging vervolgens met de puntenwolk aan de slag en trok slijt- en roestplekken recht. Met een zuiver 3D CAD-model kon de schakel worden nagemaakt; eerst als 3D-geprint model, om de maatvoering uitvoerig te testen. Na akkoord is uiteindelijk, vanwege de aantallen, gekozen voor gieten. Oostdam is vooral trots dat het gietstuk niet nabewerkt hoeft te worden.’

Wil je meer weten over mijn dienst Reverse Engineering? Neem dan contact met mij op of kom naar mijn lezing op 12 september in Oosterhout!

 

Reverse engineering

Bron: Metaal Magazine, mei 2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *